15. 9. 2015

Nejen na první podzimní víkend připravil Důl architektury a další dobrovolníci další zajímavý program na havířovském vlakovém nádraží. Je tak vidět, že budova může být funkční pro veřejnost nejen jako odbavovací hala. Program bude probíhat od 25. září do 4. října.

V týdnu od 25. září do 4. října bude program na havířovském nádraží věnován příznačně také cestování. Po celou dobu bude fungovat kavárna Brusel se svými specialitami, pro příznivce architektury bude k prohlídce také výstava Brusel na Ostravsku.

Dopoledne mohou děti navštívit dílničky určené pro mateřské školy nebo po celý den dětský koutek. V sobotu 26. září se architekti chystají vymalovat jednu z místností v patře a odstranit kovovou konstrukci z ochozu. I neděle bude věnována úklidu, nový lesk získá mozaika i stěny květinové galerie.

neděli večer můžete vidět první z promítaných filmů na nádraží, Duchové moře. Úterý bude věnováno cestovatelským přednáškám z orientu. Od 17 hodin přednáška Gonul Tekel: Seznamte se, Turecko a poté od 18 hodin přednáška cestovatele a kulturního geografa Pavla Kadlec Cesta do Persie o aktuální podobě Íránu, kam se vypravil loni z Havířova. I středa bude věnována cestování: film Úžasný Ázerbajdžán a Úkryt.

Ve čtvrtek bude následovat přednáška Darka Jedzoka: Austrálie – výlet do třetihor a v pátek večer zakončí pracovní týden film Thulevulatu.

Sobota 3. října bude Dnem architektury Havířov: proběhne komentovaná prohlídka města pro veřejnost s architekty na téma Rodinné bydlení v Havířově. Vydejte se prozkoumat architekturu rodinných domů druhé poloviny 20. století s architekty Lucií Chytilovou a Adamem Guzdekem, procházkou po městské části Bludovice. Začátek prohlídky bude v sobotu 3. října v 15.00 u rotundy autobusového nádraží v Havířově.

Více o akci na facebooku