10. 9. 2016

Aktuálně probíhá výběr banky, s níž Česká pošta uzavře smlouvu o spolupráci s platností od 1. ledna 2018 na dalších deset let. Česká pošta je státní podnik, jehož hlavním cílem nemá být generování zisku, ale veřejná služba obyvatelkám a obyvatelům České republiky, bez ohledu na to, zda bydlí ve velkoměstě či v nejzapadlejší vesničce. Chceme-li zastavit aktivní nabízení finančních produktů na České poště, které ničí zaměstnance i zákazníky, musíme to udělat teď.

Přijďte podepsat petici proti nepřijatelným pracovním podmínkám na České poště a diskutovat s členkou předsednictva Strany zelených Monikou Horákovou a zelenými z Ostravy.

Ve čtvrtek 22. září 2016 v Havířově, před hlavní poštou,
na ul. Dlouhá tř. 464/7A, od 16:30 do 17:30 hod.

Na webu www.postaknenipojistovak.cz je nyní zveřejněna výzva k zastavení aktivního nabízení finančních produktů na České poště, za nímž se často skrývají tvrdé donucovací metody uplatňované na zaměstnance a zaměstnankyně České pošty. Do aktivního nabízení finančních produktů jsou často hrubými praktikami nuceni jak přepážkáři, tak doručovatelé. Zákazníci jen bezmocně přihlížejí nebo nabídky na založení účtu či spoření více či méně úspěšně odmítají. Tedy pokud už Českou poštu dávno nevyměnili za konkurenční službu. Strana zelených postupně shromažďuje adresné, ale pochopitelně i anonymní výpovědi současných zaměstnanců a zaměstnankyň České pošty.