10. 4. 2016

Více než měsíc mohli lidé z Havířova i okolí podepisovat petici za rozšíření, resp. obnovení autobusového spojení z Havířova na ÚAN a zpět, kterou inicioval Michal Podloučka z Havířova. U zrodu petice byla i havířovská Strana zelených, která ji rovněž podpořila.

Petici podpořilo více než 400 občanů z Havířova a okolí. „Myslím si, že se jedná o poměrně velké množství občanů na to, abyste nadále ignorovali současný stav. Proto doporučuji okamžitě uveřejnit na stránky Moravskoslezského kraje stav přepravy cestujících z minulých let, z letoška před změnou a po změně, a také výsledky kontrolního dne…“ uvádí Michal Podloučka, který shromáždil největší část podpisů od nespokojených obyvatel.

Petice byla 10. dubna 2016 zaslána hejtmanu Moravskoslezského kraje Miroslavu Novákovi, krajskému náměstkovi Danielu Havlíkovi, jenž má na starosti dopravu v kraji, havířovskému náměstkovi Ivanu Burešovi, zástupcům společnosti Kodis, a dalším. Úřady se podle zákona budou muset touto peticí zabývat.