lokalita pro KFC

2. 5. 2016

Zastupitelstvo schválilo 18. dubna 2016 prodej několika pozemků o výměře přes 5.000 m čtverečných společnosti BERNY nemovitosti s.r.o. z Čeladné pro výstavbu a provoz restaurace KFC v Havířově. Pozemek vyjde na 6,78 milionů Kč.

Smluvní cena bude činit 2 000,- Kč za metr čtverečný, tj. cca 5.600.000,- Kč + DPH s tím, že do kupní ceny nebude zahrnuta hodnota zpevněných ploch a trvalých porostů na prodávaných pozemcích z důvodu nově vytvořených pracovních míst, z důvodu náhradní výsadby a převedení nově vybudovaných zpevněných ploch na pozemcích města, za symbolickou cenu ve výši 1,- Kč do majetku města.

Se společností BERNY nemovitosti s.r.o. bude uzavřena do doby vydání pravomocného stavebního povolení tzv. smlouva o budoucí kupní smlouvě.

Před podpisem kupní smlouvy zaplatí budoucí kupující část kupní ceny ve výši 3.360.000,- Kč a musí dodat pravomocné územní rozhodnutí i stavební povolení. Pokud budoucí kupující odstoupí od realizace (tj. podpisu budoucí smlouvy) zaplatí městu pokutu půl milionu korun.

Kupní smlouva se společností BERNY nemovitosti s.r.o. bude uzavřena do 60 dnů ode dne, kdy kupující doručí na odbor správy a rozvoje majetku pravomocné stavební povolení a geometrický plán se zakreslením pozemku s novým parcelním číslem, za podmínek, že BERNY nemovitosti hradí městu zbývající část kupní ceny ve výši cca 2.240.000,- Kč + DPH.

BERNY musí začít se stavbou do 2 let od vydání stavebního povolení a musí pozemek užívat pouze k účelu výstavby restaurace rychlého občerstvení KFC a zajistit její následné provozování po dobu 10 let, pokud by to nesplnil, hrozí mu pokuta 1.000.000,- Kč.

V Česku má KFC 67 restaurací, z toho 24 v Praze, 6 v Ostravě a jednu v Opavě. Provozovatelem restaurací KFC v České republice je pobočka polské společnosti Amrest s.r.o., která v tuzemsku provozuje také restaurace řetězce Burger King a kavárny Starbucks. Ročně se v KFC na celém světě prodá 914 miliónů kousků kuřat.

Psali jsme o KCF v Havířově