10. 11. 2016

V pátek 25. listopadu 2016 budete mít opět možnost navštívit tentokráte již druhý Benefiční koncert na záchranu pralesa, doplněný o zajímavou přednášku.

Koncert proběhne v pátek 25. listopadu 2016 od 18:00 v Jazz Clubu, v Havířově-Podlesí. Vystupující, kterými bude mimo jiné Marie Glatzová nebo Tereza Macošková se již loni snažili upozornit na problematiku kácení deštných pralesů, zejména z důvodu zvyšující se poptávky po palmovém oleji.

Tak po roce zas a znova. Tentokrát to bude ještě o něco lepší, díky přednášce, kterou nám přijedou představit samotní majitelé rezervace na Sumatře Milan a Zuzka. Můžete se také těšit na naší „pralesní“ kapelu, která se bude snažit vytvořit přinejmenším tak dobrou atmosféru, jaká byla minulý rok“, zvou na koncert vystupující.

Spolek Prales dětem financuje projekt Green Life, aniž by požíval jakýchkoli systémových dotací a odmítá podporu organizací, které vytvářejí fiktivní podporu ochrany pralesů a přitom je sami ničí, aniž by byly ochotny přiznat svůj podíl viny na tomto nadnárodním zločinu. Snažíme se nezpronevěřit a jít cestou spolupráce s lidmi a dětmi, které potřebují dobrý a čestný příklad,“ uvádí organizace Prales dětem.

Jestliže někdo z vás nechce jít na kapelu, kterou nikdy neslyšel, můžete se podívat na menší záznam z minulého roku. Doufáme, že dorazí co nejvíc lidí, kterým není lhostejná přítomnost a budoucnost NAŠÍ planety. Pokud by Vás zajímalo něco víc o organizaci, které půjdou všechny peníze z koncertu, tak můžete zkouknout jejich webové stránky pralesdetem.cz“.

Kapelu s bicími, basou, saxofonem a dalšími nástroji bude tvořit Marie Glatzová, Terezka Macošková, Artur Bobek a další interpreti a hosté. Již letos v lednu se organizátorům podařilo vybrat asi 16.000 Kč díky nimž měla být zakoupena alespoň malá plocha pralesa. K události se připojte zde.