Zelení Piráti přinášejí videozáznam z jednání havířovského zastupitelstva

11. 4. 2015

ZeleníPiráti TVNa jednání zastupitelstva Statutárního města Havířova 30. března 2015 byli i Zelení Piráti a i tentokrát přináší průběh toho, co se na jednání probíralo. Jedním z bodů byl návrh na poskytnutí dotací z rozpočtu města Havířova v roce 2015 (školám, sportovním a mimosportovním subjektům). Byla u toho samozřejmě i pirátská kamera. Sledujte náš videozáznam.

Velká část jednání byla věnována prodeji pozemků. Další pozemky v Dolní Suché tak získalo např. Mölnlycke Health Care ProcedurePak pro svůj provoz, a současně nákupu parcel městem. Zastupitelé tak schválili výkup pozemku u vlakového nádraží od Českých drah pro účely výstavby parkoviště za cenu 700.000 Kč (269,- Kč/m2). Zastupitelé vzali dále na vědomí odstoupení společnosti Asental Business od nabídky prodeje areálu hotelového domu Merkur a to včetně pozemků.

V dalším bodě jednání (celý program zde) byly schvalovány příspěvky městským organizacím, kdy v případě Havířova jde zejména o mateřské školky, další část rozpočtu je určena pro středisko volného času Asterix (2,745 mil. Kč), Domov seniorů Havířov (33,6 mil. Kč), Městskou knihovnu Havířov (19 mil. Kč), Santé (11, 7 mil. Kč), Sociální služby města Havířova (30,6 mil. Kč), Správa sportovních a rekreačních zařízení Havířov (32,2 mil. Kč). Vůbec největší podíl z prostředků pro organizace města získá Městské kulturní středisko Havířov, a to více než 45,3 mil. Kč.

Český svaz včelařů v Havířově získal dotaci ve výši 57 500,- Kč na léčení včelstev a rozvoj včelařství. Kromě toho rozdělovalo město i dotace  z rozpočtu města Havířova na rok 2015 (Ostatní dotace a dary).

Z mimosportovní sféry v celkové výši 3 379 800,- Kč, a to takto:

sociální oblast 870 000,- Kč
kulturní oblast 1 384 000,- Kč
školská oblast 772 800,- Kč
oblast partnerských vztahů 66 000,- Kč
oblast prevence kriminality, protidrogové prevence a bezpečnosti v silničním provozu 145 000,-
oblast bezpečnosti a ochrany zdraví 142 000,-

Ze sportovní sféry v celkové výši 5 084 200,- Kč

Kromě městských organizací však město rozdělovalo dotace i soukromým klubům a spolkům. Navýšení příspěvků sportovním klubům však schváleno nebylo (Maniak aerobik Havířov, SKK Budo Havířov, Karate Havířov, Judo Club Havířov, Ski klub Paulát, atd.). Kdo a na jaké aktivity má prostředky získat? Podívejte se na našem videozáznamu.

Zelení Piráti přinášejí videozáznam z jednání havířovského zastupitelstva