6. 2. 2019

Navazujeme na loňské úklidy meandrů řeky Lučiny. Další chystáme na sobotu 6. dubna 2019, tentokrát v rámci celorepulibkové iniciativy Ukliďme Česko.

Kdo bude schopen může pomoci odstranit odpad i přímo z koryta řeky. S sebou vezměte vhodnou obuv (gumáky). Pytle a rukavice budou k dispozici. Akce vhodná i pro děti.

Měsíc před hlavním termínem dobrovolnické akce Ukliďme svět, ukliďme Česko evidují organizátoři za celou republiku více než 1 300 nahlášených akcí, což je o 300 více než vloni touto dobou. Kampaň chce letos mj. upozornit na problematiku jednorázových plastů a pneumatik v přírodě.

Ukliďme svět, ukliďme Česko je dobrovolnická úklidová akce, která probíhá na území celé České republiky (a dokonce na pár místech mimo ni). Jejím cílem je uklidit nelegálně vzniklé černé skládky a nepořádek. Cílem organizátorů akce není donekonečna uklízet nepořádek po jiných, méně zodpovědných spoluobčanech.

Havířovský úklid proběhne v sobotu 6. dubna 2019 od 9 do 12 hodin.
Sraz je v sobotu v 9:00 u odpočívky vedle restaurace U Balona v Havířově-Podlesí, ul. Selská 43.

A jak probíhal jeden z předešlých úklidů?

Připojte se k události na facebooku